Alex Ceobanu, campion la concursul Arnold Classic Europe,
categoria mens physique. Publicat în Muscle & Fitness Nr. 2 / 2015
Florin Preduchin / Editor Ediția Română

 

 

Alex Ceobanu este antrenor personal și a câștigat recent titlul de campion la concursul Arnold Classic Europe, categoria mens physique. Această performanță deosebită ne-a determinat să-i solicităm un interviu.

Florin Preduchin: Alex, ne cunoaștem de ceva timp, de cand erai la Roman. Spune-mi, te rog, câteva lucruri despre începuturile tale în sport.
Alex Ceobanu: Când eram în clasa a patra am primit primul set de gantere de patru kilograme, iar asta pentru că tracțiunile și flotările erau deja în rutina zilnică, apoi până în clasa a opta deja aveam seturi de gantere mai grele, bară cu discuri și lucram pe grupe musculare. La 14 ani m-am dus la sală, unde am avut șansa să îl cunosc pe antrenorul meu, Bogdan Anania, care m-a ghidat pe drumul pe care mă aflu și astăzi.
FP: Care au fost primele tale rezultate ca sportiv de performanță?
AC: La 15 ani am câștigat titlul de campion zonal la categoria junior mici. A fost primul meu concurs, un moment foarte emoționant. Un an mai târziu am câștigat titlul de campion național la juniori mici.
FP: La un moment dat te-ai hotărât să te muți în București. Ce te-a determinat să faci acest pas?
AC: Din liceu îmi doream să devin antrenor personal, aveam agende cu programe de antrenament și diete (multe dintre ele din ediția română a revistei Flex, predecesoarea actualei Muscle&Fitness), iar locul unde mă vedeam antrenând vedete și să am o carieră de success era Bucureștiul.
FP: Ai ajuns la înalta performanță. Care sunt cele mai importante titluri pe care le-ai obținut?
AC: Cel mai important titlu de până acum a fost titlul de campion la Arnold Classic Europe, categoria mens physique, dar el a venit după un loc 12 la Europene, rezultat cu care nu am fost de acord, iar aceasta m-a motivat să arăt care este valoarea mea reală. Cele două titluri de campion național la juniori și titlul de vicecampion național la seniori sunt la fel de importante pentru mine pentru că mi-am demonstrat ceva
obținându-le.
FP: Felicitări! Un titlu la Arnold Classic este o realizare de excepție și care, poate, este mai puțin influențat de jocurile de culise și de interesele unora sau ale altora. Ce crezi că trebuie să facă cineva pentru a ajunge la nivelul tău?
AC: Au fost mulți ani de muncă, doisprezece, multă invidie în jur, momente în care nu mai aveam speranță, dar Credința m-a ajutat să merg mai departe pe drumul meu și, în final, să mă bucur de rezultate și să descopăr și oameni deosebiți. Așa că, pentru ca cineva să aibă succes, indiferent de domeniu, cred că ar trebui să fie preocupat mai puțin de ce cred cei din jur și să facă ceea ce simte că trebuie să facă, adică să-și urmeze visele.
FP: Ce faci acum?
AC: În fiecare zi sunt recunoscător destinului pentru că fac ceea ce îmi place, lucrez într-o locație de top cu oameni deosebiți cărora le pun la dispoziție cunoștințele și experiența pe care le-am acumulat în timp. Studiez și caut să mă îmbunătățesc permanent, din toate punctele de vedere, iar competițiile îmi oferă o motivație în plus.
FP: Ce planuri de viitor ai?
AC: În afară de educație și competiții care vin în mod firesc, mă gândesc la un proiect de care să beneficieze cât mai multe persoane direct și indirect. Va fi pe partea de educație, iar când mă voi simți 100% pregătit îl voi lansa.
FP: Îți urez să ți se realizeze toate visele și, la final, aș vrea să-ți dau un sfat. Să nu uiți niciodată de unde ai plecat!


GHID SUPLIMENTE