Publicat în Revista Muscle & Fitness Nr. 1 / 2015

JASON POSTON are privirea aţintită asupra podiumului categoriei masculine „Physique” de la IFBB, şi speră să-şi ducă planul la îndeplinire cu ajutorul formulei perfecte pentru construit muşchi şi ars grăsime – şi asta în timp ce luptă împotriva unei moşteniri genetice care l-a împovărat cu diabet de tip 1.

De Mark Barroso

Fizicul sculptat al lui JASON POSTON este mai mult decât simpla sumă a seturilor şi repetărilor, este rezultatul unui stil de viaţă minuţios organizat pentru a nimici complet diabetul său de tip 1.

„Trebuie să mă înţep ca să-mi monitorizez nivelul zahărului din sânge, înainte şi după cele 7 sau 8 mese zilnice”, spune Poston. „Dacă nivelul este scăzut, consum glucide şi izolat proteic din zer şi totul e normal în 15 minute.” Pentru a-şi regulariza nivelul zahărului din sânge, Poston face exerciţii cardio într-un ritm rapid, dimineaţa, timp de 20–30 de minute, de trei până la cinci ori pe săptămână. La antrenamentele cu greutăţi, Poston spune că foloseşte încărcături din ce în ce mai mari, pentru a-şi face musculatura mai densă în vederea unui concurs.

„Am început să folosesc greutăţi mari la antrenamente cu 10 săptămâni înainte de Olympia şi voi continua până în ziua când trebuie să urc pe scenă”, mărturiseşte Poston. „Ajung la epuizare la 8–10 repetări la ultimele două seturi de la fiecare exerciţiu.” Poston îşi dă seama de rolul său unic în motivarea oamenilor
pentru a fi fericiţi. „Să câştig la Olympia ar fi cea mai mare onoare pentru mine”, spune el. „Dacă un diabetic care trage de fiare poate ajunge la acest nivel, atunci şi tu poţi depăşi orice obstacol.”


GHID SUPLIMENTE