FRUMOASA RUSOAICĂ A FOST LA UN PAS DE A RATA CHEMAREA PE SCENĂ LA EDIŢIA DIN 2013 A CONCURSULUI ARNOLD CLASSIC. ACEST LUCRU NU A ÎMPIEDICAT-O SĂ CÂŞTIGE ŞI TITLUL, ŞI O MULŢIME DE NOI FANI.

DE MATT TUTHILL

Ai câştigat titlul la categoria Bikini – amatori, la Arnold Classic, dar era cât pe ce să ratezi concursul. Cum se poate întâmpla aşa ceva?

A fost o nebunie! Eram la mare distanţă de scenă şi a trebuit să alerg ca să ajung, îmi încurcasem complet programul. Dacă mă gândesc bine, faptul că totul s-a întâmplat aşa rapid s-ar putea să mă fi ajutat. De obicei, am un întreg ritual înainte să urc pe scenă: beau miere şi mă antrenez timp de două ore cu benzi elastice, înainte de preliminarii. Dar chiar şi aşa, de regulă trebuie să stau şi să aştept o grămadă de timp, şi e epuizant. Deci, trebuind să alerg pe scenă în ultimul moment, cred că am fost mai relaxată…

Ce te-a făcut să te apuci de sport?

Fac fitness de mulţi, mulţi ani. Dar, când eşti tânăr, te distrezi şi bei. Întotdeauna m-am antrenat, dar dieta mea nu era deloc în regulă. În urmă cu un an m-am întâlnit cu actualul meu prieten, care acum e profesionist în cadrul IFBB la categoria “Physique.” Pe vremea aceea tocmai începuse să concureze, şi m-am dus cu el la nişte concursuri – nici nu ştiam că există categoria bikini. Toţi îmi spuneau “De ce nu încerci şi tu? Te antrenezi atât de intens.” Şi eu ziceam “Nu ştiu, habar nu am despre asta.” În cele din urmă, am luat o hotărâre – dar nu am spus nimic nimănui, şi doar am început să mă pregătesc. Şi, la primul meu concurs, am câştigat şi categoria şi open-ul! Am fost atât de entuziasmată şi copleşită încât în ziua următoare m-am înscris la încă cinci concursuri. M-am îndrăgostit iremediabil de acest sport.

Ce fel de schimbări ai putut observa în primul an?

Mi-am îmbunătăţit fizicul foarte mult. Eram foarte slabă. Acum pot spune că locuiesc, la propriu, în sală, şi mă concentrez 100% asupra antrenamentului. Îmi pun căştile şi o şapcă şi trec la treabă. Nu-mi place să vorbesc. Dacă m-ai vedea în sală ai spune că sunt o persoană răutăcioasă sau chiar antisocială, dar sunt tocmai opusul. Dar când mă antrenez, vreau să fi u lăsată în pace, de aceea arborez o mină dură. Ştii, genul de mutră care spune “Nu o deranja pe tipa asta.”

A durat mult până te-ai obişnuit cu regimul alimentar pentru competiţii?

Înainte mâncam de 2–3 ori pe zi, şi corpul meu avea nevoie de ore întregi pentru a digera. În cele din urmă mi-am dat seama exact ce funcţionează în cazul meu. Acum iau mai multe mese mici. Gătesc foarte mult, şi mănânc o mulţime de feluri diferite şi delicioase. Dacă vrei să fii fericit, trebuie să găseşti o metodă pentru a putea savura ce mănânci, şi, chiar dacă ţii regim, să te bucuri de viaţă. Oamenii cred că dacă vrei să fii sănătos trebuie să consumi la nesfârşit aceeaşi combinaţie de piept de pui cu broccoli, dar nu e deloc aşa.  Te poţi răsfăţa cu diverse bunătăţi. Suntem cu toţii oameni şi ne plac chestiile gustoase. Totuşi, nu mănânc la restaurant; gătesc totul de una singură. Primesc o mulţime de e-mail-uri şi mesaje pe Facebook şi pe pagina mea de internet pentru fani, şi o mulţime de fete mă întreabă lucruri gen “Încerc să fiu în formă, dar nu pot renunţa la prăjituri, ce mă sfătuieşti să fac? Ştiu că ar trebui să mănânc mai sănătos, dar nu pot.” Şi eu le zic “De ce mă întrebi aşa ceva, când tu singură spui că nu poţi renunţa la anumite lucruri?” Dacă nu eşti dispus să renunţi la nimic, înseamnă că nu vrei cu adevărat să fii în formă, şi ar trebui să vrei asta, în primul rând.

Ce fel de bărbaţi preferi?

Îmi plac bărbaţii care arată bine şi au grijă de asta. Prefer tipii care arată sănătos şi au un aspect cât mai plăcut – un corp frumos, şi o faţă simpatică. Dar dacă eşti un măgar, rămâi un măgar, indiferent de cât de  bine arăţi. De multe ori te uiţi doar la aspectul fizic, şi apoi descoperi că dincolo de el nu mai e nimic. Cel mai important lucru pentru mine, la un bărbat, e simţul umorului. Trebuie să mă poţi face să râd. E tot ce am nevoie. Dacă reuşeşti să faci asta, e perfect. Nu aş putea să fiu împreună cu un tip doar pentru că arată bine.

NUMELE EI REAL ESTE ANNA STARODUBTSEVA; ŞI L-A SCHIMBAT ÎN “ANYA STAR” PENTR A FI MAI UŞOR DE REŢINUT DE NON-VORBITORII DE RUSĂ

TWITTER @ANYA7STAR
INSTAGRAM @ANYASTAR


GHID SUPLIMENTE