Înainte de antrenament, ai nevoie de nutrienții potriviți. Iată ce ar trebui să faci înainte de a merge la sală.

de TABATHA ELLIOTT, PhD

Acum, ar trebui să fii în cunoștință de cauză privind recomandările M&F pentru mesele dinainte de antrenament: cu 30 minute înainte, ar trebui să consumi 20 g de proteine cu digestie rapidă (cum ar fi zerul) și 20-40 g de carbohidrați cu digestie lentă. Și totuși pare o contradicție, nu-i așa? Proteine rapide și carbohidrați lenți?

Motivul este că ai nevoie de aminoacizii din proteine în sistemul circulator cât mai repede posibil astfel încât aceștia să fie folosiți drept combustibil și pentru a preveni distrugerea teșutului muscular. Cea mai bună soluție este o proteină cu digestie rapidă, cum ar fi pulberea proteică din zer.

Între timp, ai nevoie de carbohidrați cu digestie lentă pentru că aceștia trebuie să intre în fluxul sanguin (sub formă de glucoză) într-un ritm lent și continuu. Dacă hidrații de carbon ar intra rapid în sânge, aceștia ar crește nivelul de insulină, ceea ce va opri arderea grăsimilor și ar epuiza rapid glucoza, făcând să apară oboseala înainte de a termina antrenamentul. Pe de altă parte, dacă hidrații de carbon sunt absorbiți lent și în ritm constant, nivelul de insulină rămâne scăzut, permițându-ți să arzi multe grăsimi și să ai energie pe tot parcursul antrenamentului.

Acest lucru a fost ilustrat într-un studiu executat pe sportivi la National College of Physical Education din Taiwan. Cercetătorii au pus atleți să alerge pe bandă timp de trei ore, până la completa epuizare, după ce au mâncat fie carbohidrați cu digestie lentă (fulgi de diferite cereale, lapte degresat, piersici, mere și suc de mere) sau carbohidrați cu digestie rapidă (fulgi de porumb, lapte degresat, pâine albă, gem, o băutură din gucoză și apă).

Oamenii de știință au observat că atunci când atleții au consumat carbohidrați cu digestie lentă înainte de antrenament, aceștia din urmă au alergat cu aproximativ opt minute mai mult decât atunci când au consumat carbohidrați cu digestie rapidă. Motivul principal pentru această diferență a fost faptul că atleții au ars mai multă grăsime în timpul efortului atunci când au mâncat carbohidrați cu digestie lentă, față de atunci când au mâncat carbohidrați cu digestie rapidă.

Ai grijă să mănânci carbohidrații potriviți înainte de antrenamente. Carbohidrații cu asimilare lentă includ cea mai mare parte a fructelor (mere, portocale, pere, căpșuni etc.) și chiar sucuri naturale 100% de fructe (suc de mere sau de portocale), pâine integrală, pâine de secară, fulgi de ovăz, germeni de grâu, paste făinoase din făină integrală și cartofi dulci. Acești carbohidrați te vor ajuta să păstrezi la maxim arderea grăsimilor și nivelul de energie în timpul antrenamentului.

Krea-Genic Muscle Freak de la Weider
Muscle Freak Professional de la Weider este un supliment nutritiv pe baza de creatina Krea-Genic, aminoacizi și carbohidrati.


GHID SUPLIMENTE