Cuvântul de ordine: PUI

Cuvântul de ordine: PUI! Carnea de pui este o prezenţă constantă în dieta culturiştilor dintr-un motiv foarte bun, dar mâncatul nu trebuie să devină o corvoadă. Câţiva paşi pot transforma gustul relativ fad al puiului într-o adevărată experienţă culinară. Poţi crede sau nu, dar îţi poţi asigura o alimentaţie anabolică şi îţi poţi impresiona musafirii în acelaşi timp.

Pui cu lămâie – FRANÇAISE

6 porţii

6 piepţi de pui, dezosaţi, fără piele
1 cană făină sare şi piper
6 ouă
1 linguriţă arpagic, tocat
2 linguri parmezan ras
2 linguri ulei din sâmburi de struguri
½ cană vin alb
Sucul de la o lămâie
2 linguri unt
1 lingură capere (opţional)
¼ cană pătrunjel tocat

Cuvântul de ordine: PUI! Mode de preparare

1. Acoperă piepţii de pui cu folie de plastic şi bate-i până ajung la grosimea de 1 centimetru.
2. Amestecă făina, sarea şi piperul într-un vas.
3. Într-un bol pentru amestecat, bate ouăle cu parmezanul şi cu arpagicul.
4. Înfierbântă uleiul într-o tigaie, la căldură medie.
5. Unge piepţii cu făină condimentată, apoi cufundă-i în amestecul cu ou. Pune fiecare bucată în tigaie şi soteaz-o timp de 2–3 minute pe fiecare parte, până culoarea devine aurie-maronie.
6. Adaugă vinul şi sucul de lămâie şi lasă să fiarbă la foc mic timp de 5 minute. Dă untul prin făină şi adaugă-l în tigaie. Amestecă la foc şi mai mic până se îngroaşă sosul.
7. Adaugă caperele şi pătrunjelul. Pune înapoi puiul în tigaie şi toarnă sosul peste el, cu o lingură.
Reţeta e gata de servire!

Conţinut nutriţional (PER porţie )
Caloriii: 455, Proteine: 42g,
Grăsimi: 22g , Carb.: 18g

Sfat Rapid

Sucul de lămâie din această reţetă te ajută să digeri mai bine puiul, astfel încât să utilizezi întregul conţinut proteic.


GHID SUPLIMENTE