EDGE # PLANUL LUI LARRY SCOTT PENTRU BICEPŞI CLASICI

EDGE # PLANUL LUI LARRY SCOTT PENTRU BICEPŞI CLASICI! PRIMUL MR. OLYMPIA, LARRY SCOTT, ŞI-A CONSTRUIT BICEPŞII PE O BANCĂ – ASTĂZI ÎI POARTĂ NUMELE

DE GREG MERRITT

Bicepşii grozavi se încadrează în două categorii: cei cu vârf impresionant când sunt încordaţi, şi cei care par că ţâşnesc direct din antebraţe. În anii ’60, dezvoltarea braţelor lui Larry Scott a ajuns la un nivel atât de înalt, încât un exerciţiu poartă numele campionului – flexii Scott.

Cel care avea să devină primul Mr. Olympia şi-a construit bicepşii cu acest exerciţiu – această preferinţă le-a dat bicepşilor săi forma şi masivitatea care l-au făcut celebru pe posesorul lor, dar şi avantajele genetice au avut aici un cuvânt de spus. Indiferent de ponderea geneticii şi flexiilor Scott în rezultatul final, un nou mit s-a născut în lumea culturismului: că acest tip flexii ajută la elongaţia bicepşilor. Şi, deşi acest exerciţiu cu siguranţă nu îţi va modifica ADN-ul pentru a-ţi îmbunătăţi genetica, ceea ce va face va fi să izoleze efi cient bicepsul şi să menţină tensiunea pe tot parcursul mişcării. Încearcă programul lui Larry, prezentat în partea dreaptă.

FLEXEAZĂ-I CA SCOTT: Pentru că braţele atârnă dedesubtul trunchiului în această poziţie, pomparea bicepşilor va fi şi mai puternică.

Sfaturi pentru execuţia fl exiilor Scott:

– Flexiile Scott pot fi executate cu o varietate de prize, inclusiv cea pentru flexii-ciocan (cu palmele una spre cealaltă) şi în pronaţie (cu palmele în jos) – ambele variaţii transferă cea mai mare parte a efortului asupra brahiahilor.

– Poţi face flexii Scott cu bara dreaptă, cu bara EZ, cu gantere, cu o singură
ganteră, alternativ, cu un cablu cu mâner în formă de D, sau cu un cablu cu mâner-bară. Majoritatea sălilor au un model sau altul de bancă Scott.

– Pentru a-ţi lucra bicepşii din alt unghi, poţi executa “flexii – păianjen” – întorcându-ţi trunchiul astfel încât tricepsul să stea sprijinit de partea orizontală a băncii.

– Menţine tricepsul lipit de bancă pe tot parcursul setului, şi efectuează fiecare repetare cu traiectoria completă a mişcării.

Programul lui Scott pentru biceps
Flexii Scott cu gantere 6 (SET.) 6 – 8 (REP.)
ÎN SUPERSET CU
Flexii Scott cu bara 6 (SET.) 6 – 8 (REP.)
Flexii Scott inverse cu bara 6 (SET.) 8 – 10 (REP.)

Larry Scott – Vârfurile carierei sportive:
– 1962 Mr. America
– 1964 Mr. Universe
– 1965 şi 1966 – Mr. Olympia


GHID SUPLIMENTE