DWAYNE JOHNSON este cel mai mare idol venit din lumea culturismului, de la Arnold încoace.

Mulţi îl iubesc pe Dwayne Johnson, din multe motive diferite. Fanii wrestling-ului îl iubesc pe The Rock pentru personalitatea sa şi pentru felul în care se transpune total în fi ecare meci. Iubitorii de filme îl iubesc (şi l-au susţinut cumpărând bilete în valoare de 1,3 miliarde de dolari anul trecut, făcându-l cel mai bine plătit actor din lume) pentru că e dinamic, carismatic, şi un actor căruia i se potrivesc la fel de bine roluri eroice sau de comedie. Femeile îl iubesc pentru că… ei bine, uitaţi-vă la el cum arată.

Totuşi, la Muscle&Fitness, în ciuda succesului său uriaş, în ciuda faimei şi a carierei multifaţetate, îl iubim pentru că e, în primul rând, un culturist. Iar acesta e cel mai mare compliment pe care îl putem face cuiva.

Uitaţi-vă doar la mesajele lui The Rock de pe Twitter sau Facebook. Dacă nu sunt scrise chiar într-o sală, atunci sigur menţionează ceva despre venit de la sală sau despre mers la sală. Mesajele despre antrenamentele sale au mereu un caracter demonstrativ şi bombastic (îşi spune # Silverback/Gorila) şi sunt însoţite de poze grozave, în care, bineînţeles, ridică greutăţi. E clar că fi ecare antrenament îi face o plăcere enormă şi abia îl aşteaptă pe următorul.

Când i-am luat interviul lui Dwayne anul trecut, cu ocazia premierei „Trage tare şi te scoţi”, m-a sunat imediat după ce terminase un antrenament pentru spate, pe care mi l-a şi descris cu foarte mult entuziasm. În mod similar, editorul adjunct Matt Tuthill l-a intervievat pentru unul din numerele de anul acesta tot după un antrenament pentru dorsali. Nu m-ar mira ca după fi ecare interviu The Rock să fi băut un shake proteic şi să tragă o fugă înapoi în sală, ca să mai facă nişte seturi. Toate acestea, combinate cu popularitatea sa binemeritată, reprezintă motivul pentru care Dwayne Johnson a apărut pe coperta Muscle&Fitness de trei ori în ultimii doi ani – şi de asemenea motivul pentru care l-aş pune pe fiecare copertă. În momentul de faţă, Dwayne este cel mai important ambasador, pentru lumea întreagă, al stilului de viaţă promovat de Muscle&Fitness. Mulţimea de fani declaraţi ai lui Dwayne nu are limite de vreun fel: include bărbaţi, femei şi copii, toate vârstele şi toate naţionalităţile.

În multe privinţe, The Rock se aseamănă cu editorul nostru executiv, Arnold Schwarzenegger. Ca şi Dwayne, Arnold este o supervedetă de proporţii gigantice, care a urcat pe scara celebrităţii prin propriile forţe, datorită unei combinaţii de inteligenţă, perseverenţă, curaj şi o disciplină neclintită a muncii – mai ales în sala de culturism. Ambii au petrecut ore nesfârşite ridicând tone de fiare şi şi-au făurit un fizic care a inspirat milioane de oameni să se apuce ei înşişi de antrenamente.

Şi ambii pun pe seama acestei revistei şi a fondatorului ei, Joe Weider, meritul de a-i fi propulsat pe calea spre succes. Dwayne spune că primul număr din Muscle&Fitness pe care l-a cumpărat îl avea pe copertă pe Arnold, într-un fi lm în care un erou îşi croieşte destinul cu sabia. Ca o coincidenţă, acum Arnold este editor executiv la Muscle&Fitness, iar una dintre coperţi îl înfăţişează pe Dwayne într-un film cu eroi şi săbii. Sau poate că nu e deloc o coincidenţă. Poate că, în contextul acestei uriaşe frăţii a fi arelor pe care o promovăm de 75 de ani încoace, totul are sens.

Să ai parte de mai multă forţă,
Shawn Perine, Editor-in-Chief
editor@muscleandfi tness.com // Twitter: @shawnperine


GHID SUPLIMENTE