Text preluat din Revista Muscle&Fitness nr 3/2014

RON KING, 57 de ani, este un exemplu pentru lumea fi tness-ului, iar fizicului vorbeşte de la sine.

de Joe Wuebben

Uită-te bine la Ron King şi vei vedea ce se întâmplă când îţi dedici viaţa fitness-ului. Arăţi aşa la vârsta de 57 de ani. Petrecându-şi copilăria în Inglewood, California, King s-a apucat de ridicat greutăţi la vârsta de 15 ani, transformându-şi atât de mult corpul pe atunci longilin şi fragil (1,60 m şi 40 de kilograme) şi punând pe el atât de mulţi muşchi, încât toţi prietenii lui au vrut să i se alăture în acest sport. Acesta a constituit începutul neoficial al carierei lui de antrenor personal. „De atunci tot antrenez diferite persoane”, spune King. „Am fost primul copil din cartierul meu care s-a apucat să ridice greutăţi. Când ceilalţi au văzut rezultatele, au vrut să înveţe, şi m-am apucat să-i antrenez.”

Acum, la o înălţime de 1,70 m şi cu o greutate de 74 de kilograme, King ridică greutăţi de 6–7 ori pe săptămână la Gold’s Gym, în Venice, California, antrenează diverşi clienţi, şi continuă să-şi fixeze ţinte înalte. Poate împinge din culcat 128 de kilograme pentru 10 repetări, şi poate creşte greutatea până la 143 de kilograme. Şi mai impresionant: King a suferit recent de hipertiroidie şi a pierdut 18 kilograme în greutate, dar acest lucru nu l-a încetinit. „Mi-am pierdut toată forţa”, spune el. „Acum pur şi simplu recuperez.” Şi e mai puternic decât tipi care au jumătate din vârsta lui.

ÎMPĂRŢIREA ANTRENAMENTELOR LUI KING
„AM O ZI REZERVATĂ PENTRU ANTRENAMENTUL BRAŢELOR, UNA PENTRU CEL AL PIEPTULUI, UNA PENTRU SPATE ŞI UMERI, APOI UNA PENTRU PICIOARE. NU PREA AM ZILE DE PAUZĂ. ÎMI LAS CORPUL SĂ SPUNĂ CÂND AM NEVOIE SĂ MĂ ODIHNESC.”


GHID SUPLIMENTE