Articol publicat in revista Muscle&Fitness nr 3 din 2014
de Mark Baroso

După tragediile din copilărie, problemele cu drogurile şi cu închisoarea, boxul i-a salvat viaţa actualului  campion al New York-ului şi câştigătorului Campionatului Mondial de Box, Frank Galarza.

Lui Frank Galarza nu îi sunt străine greutăţile. Pe când avea şapte ani, tatăl său, un renumit boxer, a murit din cauza unor complicaţii ale unei răni prin împuşcare din timpul unei altercaţii legate de droguri; doi ani mai târziu, o supradoză de droguri i-a ucis şi mama. Adolescent fiind, Galarza a fost încarcercerat de câteva ori pentru tâlhărie şi droguri. Fratele lui a fost ucis în timp ce era jefuit, iar Galarza a fost el însuşi ameninţat cu arma.

Ceva trebuia făcut. „Nu mai puteam să-mi fac mătuşa şi unchiul să mai treacă prin aşa nişte greutăţi din cauza mea”, spune Galarza. „Trebuia să mă schimb”. Inspirat de exemplu răposatului său tată, Galarza s-a apucat de box.

O AMPRENTĂ POZITIVĂ Galarza este fondatorul organizaţiei non-profit Youth Fighting Forward, care ajută tinerii atât în domeniul educaţiei, cât şi în cel al sportului, concentrându-se asupra adolescenţilor care au de suferit din cauza violenţei.

Acum, „Rocky din Brooklyn” se antrenează de regulă şase zile pe săptămână, în sala de culturism dimineaţă şi în ringul de box seara. Speră să-şi poată pune amprenta asupra acestui sport, croindu-şi drum cu pumnii – la propriu – spre titlul absolut la categoria mijlocie, la juniori. „Scopul meu principal e să câştig un titlu mondial”, spune Galarza. „Voi demonstra că am voinţă şi că orice este posibil.”


GHID SUPLIMENTE