Știați că laptele face bine pentru corp? În special, face foarte bine pentru abdominali. Cercetătorii de la Baylor College of Medicine (Houston) au descoperit recent că bărbații care și-au mărit aportul de produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi și-au scăzut considerabil obezitatea abdominală.

În studiu, publicat la începutul anului în Journal of the American College of Nutrition, cercetătorii au concuzionat că consumul regulat de calciu și produse lactate degresate pot fi asociate cu un raport mai mic talie / șolduri la bărbați. Cercetătorii au mai observat că dietele bogate în produse lactate și calciu au produs schimbări dramatice în distribuția grăsimii corporale, inclusiv o scădere a grăsimii de pe abdomen.

Laptele degresat poate să nu fie cura mult așteptată pentru unii, dar aceste descoperiri recente completează studiile științifice crescânde care fac legătura între alimentele bogate în calciu precum laptele, brânza și iaurtul cu controlul sănătos al greutății.

Studiile arată clar că ingerarea a trei porții de produse lactate pe zi, plus exercițiile cu greutăți, pot ajuta adulții să-și protejeze oasele.

SHAWN DONNELLY


GHID SUPLIMENTE