Felicia Romero duce antrenamentul pentru umeri la noi dimensiuni

de LARA McGLASHAN
Fotografii de IAN LOGAN

A fost minunat să stau pe scenă alături de legende ca Jenny Lynn și Monica Brat la Figure Olympia. Nu m-am clasat, dar a fost o experiență extraordinară.

Felicia Romero

Nimeni nu a fost mai surprins la Campionatele NPC ale Statelor Unite din 2006 de la Las Vegas decât Felicia Romero când această figură nouă, virtual necunoscută a luat cu ea cele mai înalte onoruri și un card de profesionistă la prima ei participare la o competiție de nivel național la body fitness. “Nu am avut niciodată aspirații să abordez nivelul profesionist,” se confesează Felicia. “Dar îmi place programul și stilul de viață, iar acestea sunt o bună supapă pentru firea mea competitivă.”

Felicia și-a construit dragostea pentru concursuri de-alungul multor ani de practicare a sportului. A făcut atletism, a jucat volei și softball în liceu, apoi a continuat cu softball-ul la Arizona State University (Tempe) ca extremă dreapta.

Ocupând locul șase pe națiune la începutul sezonului (2000-01), echipa colegiului nostru a fost solicitată să inițieze în softball echipa Greciei care era în fază de embrion. “Grecia trebuia să găzduiască Jocurile Olimpice din 2004 și trebuia să aibă o echipă,” spune Felicia. “Noi am fost invitate să le arătăm acelor fete cum să joace. Pur și simplu a trebuit să le învățăm noțiunile de bază – cum ar fi felul în care să arunce! Nu cred că au făcut mare lucru la Olimpiadă.”

Felicia a continuat să joace softball în echipa colegiului și a început să se antreneze ocazional cu greutăți atât la școală cât și la un Gold’s Gym local, unde l-a întâlnit pe actualul ei prieten James Adam. La scurt timp a primit diploma de antrenor personal și a început să lucreze cu diferiți clienți. În 2001, cei doi și-au deschis propria sală denumită J&F Personal Training în apropiere de Mesa, Arizona.

Felicia a terminat colegiul în 2004 cu specializare în științe politice, iar apoi a trecut testul de intrare la drept. “Mama dorea să devin avocat, dar nu simțeam că aceasta era vocația mea,” spune Felicia. “Doream să fac ceva legat de fitness.”

Debutul

Felicia și-a păstrat abonamentul la Gold’s și se antrena acolo de câteva ori pe săptămână. La sală a văzut un mic anunț despre un concurs de body fitness. “Nu mai auzisem de așa ceva, iar la acea vreme era ceva nou,” își amintește ea. “Știam că nu am unde să mai progresez cu voleiul și softball-ul, așa că am decis să încerc în acest nou domeniu.”

A studiat online fotografii ale concurentelor de la body fitness pentru a învăța cum să pozeze correct, a citit reviste precum Muscle & Fitness și m&f hers pentru a obține informații despre nutriție și antrenament, și a discutat cu alte femei de la Gold’s care concurau pentru a afla mai multe despre costumele de baie și machiaj. “Nu aveam nicio idee despre ceea ce făceam, în special despre pozare, și aveam emoții în ceea ce privește competiția,” admite ea.

Aparent știa destule, pentru că în 2004 a participat la primul ei concurs NPC și s-a clasat a treia. Apoi, fiind prinsă de acest gen de concurs, a mai participat la încă trei la nivel de amatori, apoi a făcut echipă cu nutriționista Kim Oddo în 2006.

urcusul

impins-cu-ganere-deasupra-capului

“Ea m-a ajutat să-mi modelez corpul foarte mult numai prin schimbarea unor alimente,” spune ea. “Am început să mănânc mai mult pește și diferite grăsimi cum ar fi untul de migdale. De asemenea, nu mâncam suficient, așa că am trecut de la cinci la șapte mese pe zi.” În acel an Oddo a adus-o în formă de concurs, iar câteva luni mai târziu Felicia a concurat la Campionatele USA unde și-a câștigat suprinzător cardul de profesionistă. În 2007, a concurat la patru concursuri de nivel profesionist. Felicia s-a clasat a treia la California Pro Figure și a ocupat locul cinci la Shawn Ray Pro Figure, apoi a câștigat Jan Tana Classic Pro Figure, ceea ce a calificat-o pentru Figure Olympia în Las Vegas.” A fost minunat să stau pe scenă alături de legende ca Jenny Lynn și Monica Brant. Nu m-am clasat, dar a fost o experiență extraordinară,” spune ea. “Am concurat cu alte fete cu mult mai multă maturitate decât mine, dar a fost o experiență folositoare.” Deși este ambițioasă și determinată de a se clasa mai bine în 2008, Felicia rămâne cu picioarele pe pământ. “Fac acest lucru pentru mine,” spune ea. “Este un hobby, și știu că nu-l voi practica la nesfârșit, dar mă menține în formă bună și îmi place acest lucru.”

ridicarea-unui-braț-lateral-la-cablu

Multă treabă

În restul vieții, Felicia are suficiente lucruri de făcut. În afară de dirijarea afacerii cu sala și antrenarea a circa 15 cliente, mai este și agent imobiliar și vinde case în timpul orei de pauză de prânz sau când nu are program cu clientele. “Recent am intrat la ASU pentru a obține un master în fitness,” spune ea.

Felicia vrea să fie și un bun model de viață pentru familia ei. “Am rădăcini hispanice, iar mamei mele îi place să gătească și să mănânce,” explică ea. “Când m-a văzut că încep să slăbesc, a crezut că fac ceva nesănătos. Dar am stat cu ea de vorbă și i-am explicat cum stau lucrurile. Acum este cel mai mare fan al meu, iar cele două surori mai mici vor și ele să intre în acest sport.”

Deși încearcă să mănânce cât mai sănătos posibil, Felicia tot se mai delectează ocazional cu mâncarea hispanică tradițională. “Mama mea pregătește niște mâncăruri grozave,” spune ea. “Dar sunt destul de sigură că în 2008 nu voi intra la dieta de concurs, așa că mă voi bucura de toate acestea cât voi putea!”


GHID SUPLIMENTE