Păstrează-ţi cinci minute pentru un antrenament rapid, dar intens, care îţi va sculpta pătrăţelele.

de Joe Wuebben

Din culcat, atinge-ţi degetele de la picioare
1. Stai întins pe spate, cu picioarele ridicate spre tavan.
2. Foloseşte-ţi forţa abdominalilor pentru a te ridica şi a-ţi atinge degetele de la picioare cu mâinile.

ANTRENAMENT CU GREUTATEA CORPULUI

Termină trei circuite cu exerciţiile prezentate mai jos; menţine la minim durata pauzelor.
* Crunch * Din culcat, atingerea de-getelor de la picioare * Crunch inversat

NUMĂRUL DE REPETĂRI

Începători: 10 repetări pe exerciţiu, la toate circuitele * Intermediari: 30 repetări pe exerciţiu la Circuitul 1, 20 la cel de-al doilea, 10 la al treilea * Avansaţi: 30 repetări pe exerciţiu, la toate cele trei circuite.

 

CE ESTE

Un program pentru abdominali alcătuit de Andy McDermott, antrenor de fitness, fost jucător profesionist de fotbal şi actor stabilit în Los Angeles. Durata executării acestui program este de aproximativ cinci minute, dar vor fi cinci minute destul de dureroase pentru abdomenul tău. „Acest program este în topul preferinţelor clienţilor mei de mulţi ani”, spune McDermott. „Este zdrobitor de intens”.

DE CE FUNCŢIONEAZĂ

Include multe repetări cu puţină odihnă şi lucrează întreaga porţiune abdominală. Crunch-ul standard va acţiona asupra porţiunii superioare a peretului abdominal; atingerea degetelor de la picioare va activa zona mediană, iar crunch-ul inversat se va concentra asupra porţiunii celei mai încăpătânate, abdomenul inferior. „Gradul de difi cultate poate fi modifi cat prin numărul de repetări şi viteza de execuţie”, spune McDermott.


GHID SUPLIMENTE