DE LA SERIALUL OZ PÂNĂ LA RECENTUL FILM POMPEI, VEDETA FILMELOR DE ACŢIUNE ADEWALE AKINNYOUYE-AGBAJE ÎNCĂ ADORĂ SĂ JOACE ROLURI NEGATIVE
DE BEN RADDING
M&F: Cât de mult a trebuit să te antrenezi pentru noul film, Pompei?
AA: Păi atâta am făcut, ne-am antrenat! Am ajuns în Canada şi Kit Harrington (celălalt actor în rol principal) sosise cu vreo săptămână înainte mea, şi a trebuit să ne antrenăm nebuneşte vreme de şase săptămâni. Am slăbit 16 kilograme. A fost o întreagă nebunie. Nu aş sfătui pe nimeni să încerce aşa ceva. Am avut un antrenor personal, un nutriţionist şi un fizioterapeut.
Cum a fost programul?
Ziua mea de antrenament începea dimineaţa cu o oră de alergare, apoi mergeam pe platoul de filmare şi făceam pregătire pentru scenele de luptă timp de două ore. Făceam o pauză de o oră, iar apoi ne antrenam cu greutăţi vreme de un ceas. Luam iar o pauză, discutam aspectele legate de antrenament timp de jumătate de oră, mergeam acasă şi mai alergam o oră. Am făcut asta timp de patru săptămâni. La un moment chiar m-am simţit rău – afară era frig, şi am făcut o infecţie la piept. Dar a trebuit să strâng din dinţi şi să merg mai departe.
Cum a fost să lucrezi cu Kit? (Harrington joacă de asemenea în Urzeala tronurilor).
E un tip grozav. Are 27 de ani, dar e atât de dedicat, e un adevărat profesionist. Chiar mă gândeam, “Doamne, dacă aş fi avut eu atitudinea asta când eram de vârsta lui, aş fi fost deja miliardar.” Susţine întregul film. Modul responsabil în care se comportă e absolut admirabil.

“A TREBUIT SĂ NE ANTRENĂM NEBUNEŞTE ŞASE SĂPTĂMÂNI. AM SLĂBIT 16 KG. NU AŞ SFĂTUI PE NIMENI SĂ FACĂ ASTA.”

Ce experienţă sportivă ai?
Alerg, înot, şi merg pe bicicletă. Obişnuiam să joc fotbal destul de mult când eram copil, în Anglia. Am avut un fizic destul de atletic întotdeauna, dar masa musculară am acumulat-o abia când am început să merg la sală. Pentru că am fost consecvent cu antrenamentele de-a lungul anilor, muşchii s-au adaptat. Când filmam serialul Oz mă antrenam cu ferocitate, pentru că aveam o sală chiar pe platoul de filmare şi în pauzele de la filmări era plictisitor. Era ca şi cum am fi fost de-adevăratelea într-o închisoare, aşa că ne antrenam cu greutăţi. Concuram mereu unii cu alţii, încercând să facem cele mai multe repetări. În plus, era bine şi pentru filmări, pentru că ieşeam direct din sală şi eram încălziţi. Fiind şi afroamerican, şi atât de înalt – peste 1,85 m – era normal ca industria cinematografică să vadă în mine un tip potrivit în special pentru roluri de dur sau pentru roluri negative.
Ţi-ai exprimat dorinţa de a juca rolul eroului de benzi desenate Pantera Neagră. Ai de gând să renunţi la personajele negative?
Îmi place la nebunie să joc roluri negative. Ador să fiu tipul rău. E foarte distractiv, şi ţi se oferă mai multă libertate; sunt mai puţine limite morale. Cred însă că adevărata schimbare în carieră apare atunci când joci rolul principal. Indiferent dacă e vorba de un film de acţiune sau de o comedie romantică, indiferent dacă eşti Pantera Neagră sau Luke Cage. Sunt convins că momentul actual este perfect pentru apariţia unui super-erou de culoare, iar compania Marvel dă tonul, distribuind atât de mulţi afro-americani în filme. Cred că momentul este potrivit. Eu personal m-aş bucura să pot trece la un alt nivel.


GHID SUPLIMENTE