LUI RICK SCARPULLA I S-A SPUS CĂ A MURIT (DE TREI ORI).
ACUM ESTE CĂUTAT CA ANTRENOR.

DE MIKE ARONE

RICK SCARPULLA – GREU DE UCIS!

Când era la liceu, Rick Scarpulla îşi conducea maşina şi a fost lovit în plin de un Cadillac. Impactul a fost atât de brutal, încât doctorii au spus că a murit de trei ori, iar când Scarpulla a revenit în sfârşit la viaţă s-a confruntat cu una dintre cele mai grele decizii: amputarea piciorului stâng sau o operaţie experimentală, care avea să-l ţintuiască într-un scaun cu rotile.

Scarpulla a ales cea de-a doua variantă. Şi-a petrecut un an şi jumătate trecând de la scaunul cu rotile la cârje, apoi la un baston, iar când a reuşit să meargă pe propriile picioare, a avut un singur scop: “ M-am hotărât să devin puternic cu orice preţ,” spune el. Pentru un om care avusese piciorul stâng zdrobit, slăbiciunea era doar un alt adversar care trebuia doborât.

###

Încercările prin care a trecut pentru a-şi redobândi puterea şi experienţa acumulată ca membru în unele dintre cele mai bune programe de antrenament pentru haltere şi atletism din lume l-au împins spre crearea unui program unic de antrenament – Ultimate Athlete Training Program. Metoda nu implică greutăţi mari, dar foloseşte o mare varietate de tehnici neconvenţionale pentru a dezvolta forţa, agilitatea şi viteza de reacţie. Treizeci de ani mai târziu, încă îşi perfecţionează sistemul.

Centrul lui de antrenament, Ultimate Advantage, în Middletown, New York, este un loc care creează şansele pentru succes. Scarpulla declară că vede în orice sportiv ceea ce a văzut şi în el însuşi: dorinţa de a reuşi, în ciuda oricăror adversităţi. În prezent, sportivi de orice nivel, de la şcolari la participanţi la Olimpiadă, traversează întreg mapamondul pentru a se antrena cu el.

“Am devenit antrenor pentru a-i ajuta pe oameni,” spune Scarpulla. “Sala de clasă pur şi simplu nu era pentru mine.”


GHID SUPLIMENTE