Adăugarea de genuflexiuni frontale la programul tău de antrenament poate fi cel mai bun lucru pentru dezvoltarea picioarelor tale – şi pentru cea a fizicului tău în general.

de Rob Orlando

CHIAR DACĂ GENUFLEXIUNILE CLASICE, cu haltera în spate, îţi permit să foloseşti greutăţi mai mari, genuflexiunile frontale nu ar trebui omise din programul de antrenament, dacă vrei să-ţi îmbunătăteşti forţa întregului corp, pentru că acest exerciţiu pune accentul pe implicarea în mişcare a cvadricepşilor şi forţează de asemenea abdominalii şi perectorii spinali să lucreze mai intens. Dacă îţi măreşti forţa la genuflexiunile frontale, atunci forţa la genuflexiunile cu haltera pe spate îţi va creşte şi mai rapid şi mai uşor, iar mulţi atleţi de marcă sunt de părere că genuflexiunile frontale sunt o parte indispensabilă a programului lor de antrenament.

 

EXECUŢIE: Apucă haltera cu aceeaşi priză pe care ai folosi-o pentru smuls. Păşeşte sub bară şi aşeaz-o pe partea „cărnoasă” a deltoizilor, cu coatele ridicate. Spatele superior ar trebui să fie în poziţie verticală, iar picioarele uşor mai depărtate decât lăţimea şoldurilor. Coboară până când şoldurile ajung sub nivelul genunchilor şi urcă înapoi cu pieptul ridicat.

ANTRENAMENTUL LUI ROB.

SFAT: Dacă nu ai la dispoziţie o bicicletă Airdyne, foloseşte un aparat de ramat Concept 2.
3 TURE DE: * 20 de calorii pe bicicleta Airdyne * 7 genuflexiuni frontale (Încarcă bara cu greutatea corpului).


GHID SUPLIMENTE