Stejarul vorbeşte – Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger este mai mult decât un idol:
este un idol cu simţul umorului, care are multe de spus despre culturism

Faptul că fac parte din echipa M&F și FLEX îmi aduce o mulţime de satisfacţii, iar una deosebită este posibilitatea de a lucra cu oamenii extraordinari care contribuie la această revistă. Dar aş minţi dacă nu aş spune că printre cele mai mai satisfacţii este aceea de a-mi fi întâlnit eroul din copilărie, Arnold Schwarzenegger, editorul executiv al revistei.

Am fost complet năucit prima dată când l-am întâlnit (şi, ca să fiu sincer, şi la câteva din întâlnirile care au urmat). Dar, pe măsură ce îl cunoşteam, încetul cu încetul, am început să-l văd pe Arnold într-o altă lumină: Arnold – omul, nu Arnold – idolul. Totuşi, trebuie să recunosc că îmi era oarecum frică să-l cunosc prea bine; o parte din mine se temea că Arnold nu se va ridica la înălţimea aşteptărilor mele (total nerealiste, de altfel).

Am fost extrem de fericit să descopăr că Arnold e în realitate şi mai grozav decât imaginea lui publică. Carismatic, amuzant, generos, loial prietenilor săi – e un tip dintr-o bucată, care se întâmplă să fie unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de pe planetă. Dar ce îmi place cel mai mult la Arnold e pasiunea lui neclintită pentru culturism. Deşi am discutat despre o mulţime de lucruri de-a lungul anilor, are întotdeauna o licărire aparte în privire când vorbim despre antrenament. Iubeşte acest sport la fel de mult ca pe vremea când concura, şi e mereu o sursă inepuizabilă de informaţii valoroase.

„Tot ce contează cu adevărat e să te concentrezi, să fii cu gândul la muşchii pe care îi antrenezi, să-i vezi cu ochii minţii”, a exclamat el după ce i-am menţionat un citat în care spusese că poate face ca flexiile concentrate cu o ganteră de 10 kilograme să fie la fel de eficiente ca flexiile cu o ganteră de 25 de kilograme. „Nu are nici o importanţă dacă greutatea e de 10, de 25 sau de 50 de kilograme. Prefer să folosesc o greutate mai mică şi să fiu perfect concentrat la ce fac, folosind o formă foarte strictă de execuţie, decât să balansez şi să arunc de colo-colo o ganteră mai grea. Acesta e secretul pentru bicepşi masivi!”

Sunt extrem de mândru că îl pot onora pe Arnold, aducându-i un tribut prin această nouă copertă M&F, şi
abia aştept să continui să învăţ de la Stejarul Austriac, şi să împărtăşesc cu voi din înţelepciunea lui şi cunoştinţele lui.

Să aveţi parte de mai multă forţă,
SHAWN PERINE,
chief content director


GHID SUPLIMENTE